Hozzávalók
2-4 db vastag nyers torma
ecet ízlés szerint (1-2 kanál)
cukor ízlés szerint (1 kanál)
só 1 -2 nagy csipet
őrölt fehér bors 1 nagy csipet

Készítsünk cukros, őrölt borsos, ecetes vizet, kb fél litert.
A tormákat megpucoljuk, lereszeljük.
Forró vízben áztatjuk kb 10 másodpercig. Ezzel elvettük azt a nagyon csípős ízét. Öntsük le a vizet. Kóstoljuk meg. Ha jó csípős még, nem baj, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb fél nap és már fogyasztható.

Ha túl gyenge lett a tormánk, akkor reszeljünk még egyet le és azt áztatás nélkül keverjük a többihez, A torma finomabb reszelve-szálasan, mint leturmixolva. Van aki tejszínnel teszi el, nem ecetes vízben. De az már ízlés kérdése. A z ecetes vizet mindenki a saját ízlése szerint készítheti el. Kóstolni kell közben. Én reszelt fokhagymát is teszek az egyik üvegbe. Főtt húsokhoz kiváló. Ez így sokkal olcsóbb, mint a bolti.



Teljes cikk elolvasása! (Folytatás)

15 márc | 0 Replies

Leave a Reply:

You must be logged in to post a comment.